Pályaorientációs nap

Pályaorientációs nap iskolánkban
A pályaválasztásra időben és kellő megalapozottsággal kell felkészülni. Ezt a célt szolgálja a pályaorientációs nap, amit 2023. október 10-én tartottunk iskolánkban minden alsó és felső tagozatos tanuló számára.
Az 1. osztályosok egy szerelőműhelybe a 2. 3. és 4. osztály tanulói pedig egy-egy házi gazdaságba látogattak el.
A 8. évfolyam a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében pályaválasztási és szakmabemutató napon vett részt Veszprémben, ahol megismerkedhettek a középfokú oktatási intézményekkel.
Az 5. 6. 7. osztályos tanulók számára az MH 6 Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonái tartottak élményekkel teli foglalkozásokat az iskolában. Három helyszínen folyt a ,,kiképzés”. Az alaki gyakorlatok során a katonai mozdulatokkal és mozgásmódokkal ismerkedtek meg a gyerekek. Egy másik helyszínen erőnléti testnevelés és sorverseny tette próbára a fiatalokat. Izgalmas felfedezés volt az élménylövészet, ahol különböző fegyvereket foghattak a kezükbe és próbálhattak ki a tanulók, és a vállalkozókedvűek magukra ölthették a katonai felszerelést is. Volt itt pajzs, pisztoly, géppisztoly, gumibot, gázálarc, sisak, taktikai mellény…
A honvédelemről és a kadétprogramról szóló előadással, valamint a hazaszeretet, és felelősségvállalás fontosságát kiemelő beszélgetéssel zárult az 5-7. osztályos tanulók pályaorientációs napja.
Nagyon jó hangulatban, vidáman, sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodva telt ez a délelőtt.
Köszönjük a szerelőműhely és házigazdaság vezetőinek, hogy fogadták iskolánk tanulóit, Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarának, hogy megszervezte a pályaválasztási napot, az MH 6 Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonáinak, hogy ízelítőt adtak a kadétprogramból és katonai kiképzésből, a ,,katonaéletből”.
Köszönjük mindenkinek, hogy lehetőséget adtak a szakmalátogatásra segítve ezzel tanulóink pályaválasztási döntését.
Vissza