Alapkőletétel iskolánkban

Megújul a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola, a közel egymilliárd forint értékű beruházás nyomán a gyermekek modern, 21. századi körülmények között tanulhatnak. 2020. június 24-én az iskola alapkövét rakták le.
Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, örül az újabb mérföldkőnek Csetény életében, hiszen az elmúlt időszakban megújult az óvoda, az orvosi rendelő, a Holitscher-kastély felújítás alatt áll, új ipari területet alakítottak ki, sőt, egy gyár is a településre költözött.
A beruházás közel egymilliárd forintba kerül – kezdte ünnepi beszédét Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, aki kiemelte: a régi helyett egy új, 450 négyzetméter alapterületű tornaterem épül új öltözővel, vizesblokkal és szertárral. Ezenkívül közösségi terek is létrejönnek, ugyanakkor az intézmény tantermi szárnya egy toldalék épülettel egészül ki, ahol új természettudományos, informatikai, művészeti szaktantermeket alakítanak ki. De új eszközökkel is gazdagodik az iskola, hogy a termek megfeleljenek a kor elvárásainak. az emeleti részen új igazgatói, tanári és iskolatitkári irodákat alakítanak ki. Kicserélik a nyílászárókat és a tetőszerkezetet, napelemes rendszer épül – amely csökkenti a gázfelhasználást –, és új vizesblokkokat építenek. A földszinten új könyvtár létesül, míg az udvarra térkő burkolat kerül. Lecserélik a régi szenes kazánokat kondenzációs gázkazánra, megújul az intézmény komplett villamos rendszere is.
A Veszprémi Tankerületi Központ a megvalósítására 635 487 699 forint fejlesztési összeget nyert. A teljes műszaki tartalomra a tankerületi központ többletforrás iránti igényt nyújtott be 309 481 354 forint összegben. A kormány döntése szerint 187 034 452 forintot az EFOP-keretből, míg 122 447 203 forintot a költségvetésből biztosítottak a projekthez. A 2017-ben indult beruházást várhatóan a jövő év végén fejezik be.
 
Vissza