Befejezéséhez közeledik iskolánk felújítása

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott összesen 944.969.354.-Ft támogatásból az EFOP-4.1.2-17-2017-00059 projekt keretében megújuló iskolánk felújítása befejezéséhez közeledik. A 822.522.151.- Ft értékű projekt Európai Uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretén belül valósul meg. Az Európai Uniós támogatáshoz Magyarország Kormánya további 122.447.203.- Ft támogatást biztosít. A projekt keretében felújításra került a régi épületrész, két új tanteremmel és egy tornateremmel bővült iskolánk. Az intézmény bútorzata, technikai és oktatást segítő eszközei is megújulnak.
2021 márciusára megépült a természettudományos és a művészeti szaktanterem, valamint a 450 m2-es tornacsarnok. Az épület belső átalakításával új irodák, kiszolgáló helyiségek és mosdók épültek. Elkészült az iskola teljes épületgépészeti felújítása: elektromos-, víz-, csatorna- és fűtésrendszer cseréje, már működik a gázkazános központi fűtés. Az energiatakarékosságot szolgálja a hőszigetelés, a korszerű műanyag ablakok és a tetőn elhelyezett 33 db napelem. Minden helyiség  új parketta vagy járólap burkolatot kapott. Jelenleg a tornaterem belső munkái folynak, valamint a tereprendezés az udvaron. 
Iskolánk felújítása a minőségi oktatás elősegítését szolgálja. Ehhez most kezdtük meg az eszközök beszerzését.  Minden tanterem modern eszközökkel lesz felszerelve. Tantermekként a hagyományos táblák mellett interaktív táblával, az alsósoknak állítható magasságú asztalokkal, székekkel. A művészeti teremben speciális tanulói rajzasztalok várják a gyerekeket. A természettudományos szaktanteremben a gyerekek kísérletezésre alkalmas asztaloknál tanulnak. A számítástechnika terem megújult bútorokkal és részben új gépekkel lesz ellátva. Eddig csak ebben a teremben tudtak számítógépet használni a tanulók. A projekt keretében 50 darab új tanulói laptopot szerzünk be, melyeken bármelyik órán dolgozhatnak a gyerekek. Az kialakított iskolai könyvtárba új könyveket, filmeket szerzünk be. A korszerű, szemléletes oktatás érdekében az interaktív táblákhoz, a tanulói és tanári számítógépekhez digitális tananyagokat vásárolunk. 
Az épület mozgássérültek számára is megközelíthető lesz, az udvaron ehhez külön parkoló került kiépítésre. A bejárati és a földszinti ajtók kerekes székkel is használhatók. A gyengén látókat az eltérő járólapok segítik a közlekedésben. Őket irányítja a tájékozódásban a folyosón elhelyezett, Braile-írással is ellátott információs tábla is. 
Az udvaron kültéri sporteszközök, padok és játékok kerülnek elhelyezésre. 
Tanulóink szeptembertől szebb, modernebb környezetben, korszerű iskolában fognak tanulni.
 
Vissza