A tanév eseményei

 • Facebook

 • 2018. Február


  február 9: iskolai farsang

  Rendezvényünk képeit a Facebookon tekinthetik meg.
  Az alsósok képei: Tovább a Facebookra >>
  A felsősök képei: Tovább a Facebookra >>
  Köszönjük a szülőknek rendezvényünkhöz nyújtott
  támogatásukat: Tovább >>


    
  2018. január


  Január 26: Korcsolyázás Várpalotán

  Ma az 1., a 6. és a 8. osztályosok suhantak a várpalotai jégpályán.
  (Ki így, ki úgy...)
  Tovább a Facebookra >>

  Január 22: a magyar kultúra napja

  A Himnusz közös szavalásával emlékeztünk Kölcsey Ferencre és a Himnusz születésnapjára iskolánkban. Galambos Szilvia igazgatónő nyitotta meg ünnepélyünket. Mai vendégünk iskolánk egykori tanulója, Baráth Veronika, írói álnevén V. K. Bellone volt, akinek a napokban
  jelent meg Felvont vitorlák című regénye. Az írónőt Györgyné
  Jungwirth Krisztina tanárnő kérdezte egykori iskolai élményeiről,
  írásairól. Veronika egy ötödikes korban írt, az alkalomhoz
  átdolgozott meséjét olvasta fel a kicsiknek a bátor és furfangos
  nyusziról.
  Tovább a képtárhoz Facebookra >>
  Közösen szavaljuk a Himnuszt a iskolánk Facebook oldalán >>


  Január 19: Korcsolyázás Várpalotán

  Pénteken a 2., 4. és a 7. osztály tanulói korcsolyáztak Várpalotán..
  Tovább a Facebookra >>
   

  Január 12: Osztálybuli a 7. osztályban

  Fergeteges osztálybulit tartott a 7. osztály 2018. január 12-én. Megünnepeltük az új évet, játszottunk, táncoltunk, na és persze felköszöntöttük a szülinaposokat is!
  Tovább a Facebookra >>

  Január 12: Korcsolyázás Várpalotán

  Ha péntek, akkor korcsolya! Ma az 1. a 3. és az 5. osztályosok remek hangulatban korcsolyáztak Várpalotán.
  Tovább a Facebookra >>

 • 2017. december
   

  December 22: Korcsolyázás és Karácsonyi játszóház

  Ma délelőtt karácsonyi játszóházzá alakult át az iskola. A tanulók karácsonyi díszeket illetve apró ajándékokat készíthettek több helyszínen. Szép alkotások születtek, melyekkel biztosan sikerül örömet szerezniük szeretteiknek!
  Tovább a Facebookra >>
  A Szülői Munkaközösség karácsonyi ajándékkal kedveskedett iskolánk tanulóinak. A diákok izgalommal vették körül a fenyőfát, amely alatt sok-sok társasjáték lapult. Hálás köszönet a Szülői Munkaközösségnek a meglepetésért!
  Tovább a Facebookra >>

  december 21: Karácsonyi ünnepély a kastélyban

  Iskolánk tanulói, az énekkar és a gitárokon, szintetizátoron játszó fiúk megható történettel emlékeztek meg a karácsonyról. Ünnepélyünk végén Galambos Szilvia igazgatónő szólt a karácsony igazi üzenetéről. A műsort Györgyné Jungwirth Krisztina állította össze, az énekkart és zenekart Mavizer Erzsébet vezette. A műsort követően szeretetvendégségre várta a Szülői Munkaközösség az ünneplőket.
  Tovább a Facebookra >>

  December 19: a Látványszínház vidám előadása

  Jókedv és vidámság:  Ma délelőtt alsó tagozatos tanulóink remekül szórakoztak a Látványszínház vidám és tanulságos előadásán, melynek címe: Frici manó a téli forgatagban. Köszönjük a Szivárvány alapítványnak a derűs perceket!
  Tovább a Facebookra >>

  december 13: Karácsonyi köszöntés

  Ma délután iskolánk kórusa, gitárosai és a karácsonyi műsor szereplői, Csetény Község Képviselőtestületének kívántak boldog ünnepeket néhány verssel és egy karácsonyi dallal. A gyerekek átadták a diákönkormányzat által készített jelképes ajándékokat is.
  Tovább a Facebookra >>

  december 10: A Zengő Varázs énekkar fellépése

  Advent második vasárnapján iskolánk Zengő Varázs Gyermekkórusa Ferenc Hajdú Tiszteletes Úr meghívására a délelőttöt a református gyülekezetben töltötte. A gyerekek három dalt énekeltek el a karácsonyi műsorukból. Az alkalom után szeretetvendégségben volt részük.
  Tovább a Facebookra >>

  december 8: Mikulás bál a suliban

  Jó hangulatú Mikulás bálon vettek részt tanulóink péntek délután. Köszönet a bált rendező 8. osztályosoknak és osztályfőnöküknek Györgyné Jungwirth Krisztina szervezőtanárnak.
  Tovább a Facebookra >>

  december 6: Mikulás járt iskolánkban

  A gyerekek nagy örömére ma ellátogatott hozzánk is a Mikulás. Szívesen láttuk és várjuk jövőre is!
  Tovább a Facebookra >>

  december 6: A Zengő Varázs énekkar fellépése

  Advent második vasárnapján iskolánk Zengő Varázs Gyermekkórusa Hajdú Ferenc tiszteletes úr meghívására a délelőttöt a református gyülekezetben töltötte. A gyerekek három dalt énekeltek el a karácsonyi műsorukból. Az alkalom után szeretetvendégségben volt részük.
  Tovább a Facebookra >>  2017. november


  november 28-29: Szavalóverseny iskolánkban

  “A vers néma. Adj neki hangot. A vers a könyvben halott. Keltsd életre. Mi a szavalás? A vers feltámasztása papírsírjából.”
  Kosztolányi Dezső gondolataival nyitotta meg Györgyné Jungwirth Krisztina a Vámbéry Ármin iskolai szavalóversenyt, melyen 34 felső és 26 alsó tagozatos diák mondott verset. A gyerekek szép versmondásaikkal melegséget varázsoltak körénk, megszépítették a délutánt.
  Alsó tagozat eredmények: 1. osztály: 1. Szita Zina 2. Lezsák Laura és Bognár Balázs Barnabás 3. Hajdú Barnabás és Torma Dávid Gábor 2. osztály: 1. Forsthoffer Zsófia 2. Tóth Nóra 3. Knipli Barbara 3. osztály: 1. György Zsófia 2. Bors Máté 3. Walcz Liza 4. osztály: 1. Jakab Mira 2. Bálint Dávid és Janus Attila 3. Csizmadia Léna
  Felső tagozat eredmények: 5. osztály: 1. Ősz Noémi Csenge 2. Hajdú Ábel 3. Szetmár Zsófi 6. osztály 1. Horváth Kristóf 2. Jakab Hanna és Rakovics Andrea 3. Orbán Márton 7. osztály 1. Slud Dominika 2. Hege Lídia 3. Marton Luca és Marton Réka 8. osztály 1. Gasparics Dorina 2. Varga Erzsébet
  Tovább a Facebookra >>

  November 21: Ovi-suli 1.

  Ovi-Suli rendezvénysorozatunk első alkalmaként ma szakemberek tartottak előadást az iskolaérettségről. Galambos Szilvia, iskolánk igazgatójának köszöntője után Bacsárdi Csilla klinikai szakpszichológus, a Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Zirci Tagintézményének intézményvezetője az iskolaérettség pszichológiai jegyeiről beszélt. Molnár Csilla iskolánk logopédusa a beszédértésről és a beszédfejlesztésről, Bognár Gabriella védőnő az iskolaérettség testi fejlettségéről tartott előadást. Az érdeklődő szülők iránymutatást kaptak gyermekeik minél harmonikusabb fejlesztéséhez.
  Tovább a Facebookra >>

  november 13-17: egészséghét

  Rendezvénysorozatunkról a Napló is tudósított
  Tovább >>
  Tovább a Facebookra >>

  november 10: Márton-napi lámpás felvonulás

  Tovább a Facebookra >>

  november 9: Színházlátogatás

  A Veszprémi Petőfi Színházba a "Kincskereső kisködmön" c. előadást látogatták meg tanulóink.  2017. október

  október 20-23: 1956. október 23

  Október 20-án délelőtt iskolai és október 23-án községi ünnepély keretében emlékeztünk az 1956. október 23-i forradalomra. Iskolánk tanulói a nemzeti ünnephez méltó, színvonalas műsort adtak elő. Szereplők: Gasparics Dorina, Nagy Lolita, Slud Dominika, Juhász Benedek, Varga Kristóf, Walcz Ádám, valamint iskolánk énekkara
  Tovább a Facebookra >>

  október 6: Pályaorientációs nap

  Ebben a tanévben lehetőség nyílott egy új tanítás nélküli munkanap megszervezésére, amely a pályaválasztási orientáció köré épül. Pénteken, október 6-án kerül megrendezésre ez a nap iskolánkban, évfolyamonként más tartalommal, a hetedik és nyolcadik évfolyamosok számára pedig veszprémi pályaválasztási kiállítással egybekötve. E napona 7. és 8. osztályos tanulók a Pályaorientációs nap keretében Veszprémben a Pályaválasztási kiállítást látogatták meg.
  Tovább a Facebookra >>

  október 4: Állatok világnapja

  A diákönkormányzat felhívására készült pályaművekből létrehozott kiállítással emlékeztünk az Állatok Világnapjára az iskolában
  Tovább a Facebookra >>  2017. szeptember


  szeptember 29: A MAGYAR NÉPMESE NAPJA

  Színes programmal, témanapként ünnepelték alsó tagozatos osztályaink a Magyar Népmese Napját. A megnyitón a 2. osztályosok hangulatos műsorát csodálhattuk meg, mellyel melegséget csempésztek a szívünkbe. Az osztályok meseszereplőkkel díszítették osztályaik ajtaját, meséket hallgattak és néztek, de jártak mesekönyvtárban is.
  Előzetesen meseértő versenyen vettek részt, melynek eredménye: 2.osztály: 1. Vas Zotmund 2. Knipli Barbara 3.Tóth Nóra 3. osztály: 1. Molnár Botond 2. Hajdú Emese 3. Szalai Hunor 4. osztály: 1. Bálint Dávid 2. Szetmár István 3. Szekeres Hanna
  Tovább a Facebookra >>

  szeptember 22: Megyei iskolák újulnak meg

  Veszprém két oktatási intézménye mellett a csetényi és az ösküi diákok is rendezettebb körülmények között tanulhatnak a közeljövőben. Erről Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, valamint az érintett intézmények vezetői számoltak be péntek délelőtt.
  Tovább a Napló újsághíréhez >>

  szeptember 27: papírgyűjtés

  szeptember 26: tűzoltó bemutató

  szeptember 23: osztálybuli a 7. osztályban

  A 7. osztály jó hangulatú osztálybulival indította a 2017/2018-as tanévet... ...és természetesen megköszöntöttük a nyári születésnaposokat is.
  Tovább a Facebookra >>

  szeptember 20: Mobilitás heti rendezvények

  A Mobilitás hét keretében elindult a lovaskocsival az iskolába program. Az esős idő ellenére a mindkét falu végéről megtelt egy-egy lovaskocsi. A program folytatódik…
  Tovább a Facebookra >>

  szeptember 23: osztálybuli a 7. osztályban

  A 7. osztály jó hangulatú osztálybulival indította a 2017/2018-as tanévet... ...és természetesen megköszöntöttük a nyári születésnaposokat is.
  Tovább a Facebookra >>

  szeptember 15: TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

  "A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Településünk immár második alkalommal vett részt a szemétgyűjtési akcióban. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Köszönjük szépen a Vámbéry Ármin Általános Iskola diákjainak közreműködését, hiszen a nyolc osztály a település összes utcáját végigjárva vettek részt a szemétszedésben."
  Tovább a Facebookra >>

  szeptember 8: Az 5. osztály játékos délutánja

  Az ötödik osztály szalonnasütéssel egybekötött játékos délutánon vett részt szeptember 8-án a kastély előtti parkban.
  Tovább a Facebookra >>

  szeptember 2: Megújul iskolánk

  A Veszprémi Tankerületi Központ 635.487.699.- Ft Európai Uniós támogatást nyert el "Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése" címen iskolánk felújítására. A támogatást az EFOP-4.1.2-17 - Iskola 2020: Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében fejlesztési program keretében nyertük el. A program célja, hogy az egész ország területén lehetőleg azonos tanulási környezetet biztosítva, minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek a tanulók. Az épület felújítása során a lebontandó tornaterem helyén 450 m2-es tornacsarnok épül, két új tanteremmel bővül iskolánk és jelentős belső átalakításokat is tervezünk, például önálló terembe kerül az iskolai könyvtár, áthelyezik a vizesblokkokat. Megújul a víz-, csatorna- és elektromos hálózat, új gázfűtéses rendszer épül ki és napkollektorokkal is felszerelik az épületet. Több szaktanterem kerül kialakításra (például fizika labor, természettudományos, művészeti szaktanterem), melyek berendezése, bútorzata -hasonlóan a többi tantereméhez- teljesen új lesz. Megújul az iskola informatikai rendszere is, és minden szak- és osztályterembe új szemléltető-, informatikai- és az oktatást segítő eszközöket szerzünk be. Új közösségi terek jönnek létre mindkét szinten. Az épület energiahatékonyságát növeli a külső hőszigetelés, a nyílászárók cseréje. Lecserélésre kerül a tető palaborítása is. Az öltözők feletti beépítendő térben kerülnek elhelyezésre az irodák. Az udvar egy része 120 m2-es területen térkő burkolatot kap. A projekt megvalósításának vége 2019. november 30.

  szeptember 1: Tanévnyitó ünnepély

  Galambos Szilvia, iskolánk igazgatójának köszöntője után Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója nyitotta meg Csetényben a 2017-18-as tanévet. Tájékoztatta a megjelent szülőket és tanulóinkat, hogy iskolánk több, mint 635 millió forintos pályázati támogatásból újul meg. Ezután Nagy Attila polgármester az önkormányzat támogatásáról biztosította intézményünket. Az ünnepélyen részt vett Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1. számú választókerületének elnöke. Az első és harmadik osztályos tanulók Enyinginé Bognár Tímea vezetésével rövid műsort adtak elő. Ünnepélyünk végén Galambos Szilvia igazgató ismertette az idei tanév rendjét.
  Tovább a Facebookra >>

  augusztus 2-6: karate edzőtábor

  Edzőtábor Csetényben, bázis a Vámbéry iskola.Augusztus másodikán indult iskolánkban az a karate edzőtábor, amelyre 23 diákunk is jelentkezett. A szervező, számos kiemelkedő eredményt elért és sportolót nevelö, VBSK Karate Szakosztálya edzőkkel és sportolókkal készül a kb. 80 fő gyermek és fiatal edzésére, képzésére. A tábormegnyitó rendezvény az iskolánk pályáján, 2017. augusztus 02-án, 16 órakor volt, ezután rögtön edzésre is sor került.
  Tovább a Facebookra >>